Haj - Divat

A hajékszer az új divat

Visszatérni látszanak a divatba a hajékszerek viselési módjai. A hajékszereket a kiengedett, hajpánttal hátrafogott vagy a loknis hajban használják. A hajékszer alkalmivá és egyedivé varázsolja a frizurát.
Akik szeretik a személyesebb, izgalmas hajdíszítést, azok különböző hajékszereket választhatnak maguknak. Különböző tiarákat és gyöngyöket használnak a hölgyek hajuk díszítésére.
Esküvőkön elterjedten alkalmazzák őket. Az elegáns esküvőknél az ékszer személyre szabva készül el, tehát más esküvőn biztosan nem fogunk már vele találkozni.
A hajékszereket fésűvel vagy pánttal lehet rögzíteni. A díszítés lehetséges gyönggyel, Swarovski kristállyal vagy egyéb anyagokkal a mennyasszony kívánságának megfelelően.
Selyemből és szatén anyagból is készülnek a virágok és egyéb formák egyes esetekben fátyol is.
Az ékszer bármilyen színben megrendelhető. A leggyakoribb színek a kék, fehér, rózsaszín, amely igazodik az esküvői ruhához és hagyományhoz.
Nemcsak a menyasszonynak, hanem a koszorúslányoknak is alkalmazzák a hajdíszítést az esküvők során.
Az esküvői hajdíszek drágábbak, mint a hagyományosak, mégis nagyon sok menyasszony kéri az esküvői hajdíszítést, mivel megjelenését egyedivé varázsolja.
Hajdíszek alkalmazásával egyediségünk mutatkozik meg, különleges kiegészítő lehet alkalmi ruhákhoz és viseletekhez. A hajdísszel legfőképpen kiemelhető a frizura hajdíszt már a régi időkben is használtak elődeink, kiegészítőként szerepelt már akkor is az öltözködés kultúrájában.
Eredete: Főleg a görögök különösen gondot fordítottak hajuk ápolására, hajdíszek viselésére és készítésére, mivel a szép, ápolt haj szebb külsőt varázsolt számukra. Legfőképpen háborúk idején és fontos csaték előtt tették szebbé frizurájukat a görögök.
A mindennapi hajviselethez tartozott a hosszú, dús haj hátul csomóba kötve, amit hajdísszel ékesítettek. Fontos tényező volt a homlok megfelelő takarása. A nők hajdíszének akkortájt a rendes szalagos, hálóval eltakart hajkorona számított.
A római nők hajviselése szerényebb volt. Egy csomóba fogták a hajat hátsó fejrészen, minél kevesebb hajdísszel.
Hajékszer viselése egyediségünk tükrözője, különleges kiegészítője ruhatárunknak. A hajékszerekkel kiemelt hajkorona szebb megjelenést kölcsönöz külsőnknek. Ami illik az egyéniségünkhöz, az hajkoronánkat szebbé varázsolja.
Nagyon elterjedt napjainkra a Swarovski és selyemvirág jellegű hajékszer.
A Swarovski kristállyal, csillogó koronát varázsolhatunk  magunknak. Ezeket, a kristályokat klipszekkel lehet rögzíteni, így a hajékszer könnyen feltehető és eltávolítható bármikor. A hajékszerek több különböző színben, formában kaphatóak.

Blinx Bling ékszerek

A Blinx Bling ékszerek eredeti Swarovski kristályból készülnek. Egyszerűen feltehetőek és eltávolíthatóak, sőt rövid hajon is probléma nélkül alkalmazhatóak. Nagyon sokféle formában is színben kaphatóak elérhető áron.