Haj - Divat

A zsíros haj

A gyorsan zsírosodó haj nem esztétikus látvány; nemcsak zavarja az érintett személyt, hanem komplexusokat, gátlásokat is vált ki benne. A haj olajosan, ápolatlannak hatóan fekszik a fejbőrön, már két nap után sem lehet a kívánt frizurát elkészíteni belőle, ellene szegül a fodrász igyekezetének is, aki tartós formát szeretne kialakítani. Itt is kizárólag a bőrorvos segíthet olyan kezeléssel, amely diétával van összekapcsolva, és az egész életritmust befolyásolhatja. Kiegészítésképpen a következő tanácsokat adhatjuk:
Mosni! Mosni! Mosni - a fej bőrének túlzott igénybevétele nélkül, különben a faggyúmirigyeket ismét csak fokozottabb termelésre ösztökéljük. Az a nézet, hogy a haj gyakori mosása elősegíti a zsírosodást, téves, csupán arról van szó: hogyan csináljuk. A kutatások legújabb állása szerint kifejezetten káros, ha a hajat hosszabb időn át zsír- és szennyréteg borítja. Tehát: minden 4-7. napon mossuk meg a hajunkat valamilyen enyhe hatású szerrel. A mosások között ajánlatos szárazsampon használata.
Használjunk hajrögzítőt (fixet). Ez ugyanis fölszívja a zsírt.
Ismeretes, hogy a dauerolt haj kevésbé zsírosodik. A zsíros hajjal rendelkezőknek minden zsíros étel méreg. Helyettük tanácsos főzelék, gyümölcs, saláták, túró, és sovány hús fogyasztása.